Το χωριό μας, η Χόμορη

Δήμος Πλατάνου...Καλώς ήρθατε!

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

 

21/04/09 Φιλία, αλληλοεκτίμηση, σεβασμός !

 

Για το ποιος είναι ο αληθινός φίλος και πώς μπορεί κανείς να τον ξεχωρίσει έχουν γραφτεί πολλά κείμενα.

 

Σίγουρα όμως ο αληθινός φίλος δεν είναι "αυτός που δείχνει ότι λυπάται με την στεναχώρια σου, τα προβλήματά σου, την δυστυχία σου, αλλά αντιθέτως πραγματικός φίλος είναι αυτός που χαίρεται με την επιτυχία σου, την χαρά σου, την ευτυχία σου.

 

Οι πραγματικοί και αληθινοί φίλοι αντέχουν την ευτυχία μας και την προκοπή μας. Οι πραγματικοί φίλοι δεν μονολογούν, δεν κάνουν ανούσιες συγκρίσεις, δεν μένουν στα «μεγάλα λόγια». Οι αληθινοί φίλοι δείχνουν με τις πράξεις τους, πως ακριβώς αισθάνονται για μας."

 

Στην εποχή μας, που τα πάντα γύρω μας κλονίζονται από ζήλια, αναξιοπιστία και αλαζονεία, οφείλουμε να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για την διαφύλαξη της αληθινής φιλίας. Τότε μόνο θα μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τον εαυτό μας και κατ’ επέκταση για την ομάδα μας και την κοινωνία μας.

 

Αν δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι, ας κρατήσουμε τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοεκτίμηση.

 

Όλοι οι συγχωριανοί μας είναι αξιόλογα άτομα με ισχυρή προσωπικότητα και μεγάλες ικανότητες. Θεωρούμε δε, ότι με την ενδυνάμωση της μεταξύ μας φιλίας, αλληλοεκτίμησης και του αλληλοσεβασμού μπορούμε όλοι μαζί να προσφέρουμε πολλά περισσότερα στον τόπο μας.

 

Μπάμπης Χαντζής

 

 

26/02/09 Ενεργοποίηση της νεολαίας του χωριού μας!

 

Στις 22.02.2009 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου απανταχού Χομοριτών με κεντρικό θέμα τον απολογισμό του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και τη εκλογή του νέου Δ.Σ. για τα επόμενα δύο χρόνια.

 

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά (ως αναμενόταν) παρευρέθηκαν ελάχιστοι Χομορίτες και αίσθηση έκανε η παντελής απουσία της νεολαίας του χωριού μας.

 

Δεν χρειάζεται να γίνουμε μάντης κακών, αλλά αν δεν αλλάξει ριζοσπαστικά η νοοτροπία διοίκησης του συλλόγου και δεν γίνουν νέες προσπάθειες επαναπροσέγγισης της νεολαίας, μοιραία θα αρχίσει η μεγάλη παρακμή του συλλόγου και ο μαρασμός του χωριού μας.

 

Φίλοι Χομορίτες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο προσφέρετε μέχρι σήμερα στα όργανα του συλλόγου μας και όλοι σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας αυτή, εμπιστευτείτε την νεολαία και δώστε τόπο στα νιάτα.

 

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε σχεδόν καθημερινά στην ιστοσελίδα μας δείχνουν ότι οι νέοι αγαπούν και θέλουν να προσφέρουν για το χωριό μας. Όμως θέλουν αυτοί να αποφασίζουν για την αυτοδιάθεσή τους και την προσφορά τους.

 

Ο σύλλογος έχει άμεση ανάγκη από φρέσκιες ιδέες και νεολαία.

 

Μπάμπης Χαντζής